Lef In de Toren

Zaterdag 31 mei hebben 6 tieners van jongerenclub Between voor 12 uur de toren van de Nicolaaskerk in Eemnes bezet. Dit deden zij onder het motto ’Leven met Lef’. De actie waarmee de Hervormde gemeente van Eemnes samen met de christelijke jeugdorganisatie HGJB geld inzamelt voor christenen in Nepal.

Om 7 uur ‘s morgens vertrokken de tieners (12-16 jaar) naar boven. Met spandoeken aan de toren werd de aandacht getrokken om mensen naar de toren te trekken. Via een lang touw met een emmertje eraan was er de hele dag contact tussen de toren en de grond. Zo kwamen er Loom-armbandjes die de kinderen op de toren maakten naar beneden. In de kraam werden deze armbandjes vervolgens verkocht en alle geldopbrengsten gingen in het emmertje weer naar boven. Naast het maken van de armbandjes vermaakten de kinderen zich onder meer met spelletjes, touwtje springen, volleyballen met ballonnen, lezen voor school en huiswerk!!

Om 19.00 uur heeft burgemeester Roland van Benthem de toren weer symbolisch overgenomen van de kinderen. De kinderen maakten vervolgens de opbrengst bekend: € 844,90. Een prachtig resultaat! Je een dag lang belangeloos inzetten voor het goede doel, dat is Leven met Lef!

De volgende dag bleek de opbrengst zelfs hoger te zijn dan het genoemde bedrag. Bovendien zijn er na deze dag nog verschillende giften binnengekomen. Het totale bedrag waarop we zijn uitgekomen bedraagt  € 906,60. Een geweldig bedrag, waarvan de diaconie bovendien heeft toegezegd dit bedrag te verdubbelen! Met deze actie, die al op vrijdag begon met een gourmet en een overnachting in De Wel, hebben we ons clubseizoen afgesloten. Bedankt voor uw sponsorbijdrage aan deze actie!

Foto’s